Rörfasmaskiner

Att tänka på när du väljer Rörfasmaskin.

Att välja rätt Rörfasmaskin kan tyckas svårt men följande 7 punkter räcker för att välja rätt maskin.

  1. I vilken miljö skall maskinen användas? Tung industriell miljö ute på fält, tex kraftvärmeverk eller processindustrier utesluter alla enklare maskiner på marknaden. I dessa fall är alltid en maskin från vår huvudleverantör GBC det alternativet vi rekommenderar. Om maskinen istället skall användas i verkstadsmiljö kan en av våra enklare maskiner vara ett kostnadseffektivt alternativ.
  2. Finns det el eller luft att driva maskinen på platsen eller krävs batteridrift? I alla lägen där så är möjligt bör man eftersträva att använda maskiner med luftmotor, anledningen är den robusta konstruktionen som håller många år av hantering med allt det innebär. Tex klarar en luftmotor 10ggr fler oavsiktliga ”tapp” i marken jämfört med elmotordrivna enheter. Alla våra Rörfasmaskiner kan enkelt konverteras mellan luft och elmotor.
  3. Vilka dimensioner av rör skall bearbetas? Alla rörfasmaskiner har ett begränsat spann där de är som mest effektiva. En av våra vanligaste maskiner Mini K särskiljer sig genom att ha ett osedvanligt stort spann på 12,5mm upp till 60mm vilket är oslagbart på marknaden.
  4. I vilket material är rören som skall bearbetas? Svarta rör bearbetas med skärstål i HSS. För hårda material finns skärstål med hårdmetallinlägg som enkelt klarar att bearbeta tex duplex, rostfritt eller titan.
  5. Vilken livslängd förväntas maskinen ha? Något man inte alltid funder kring är hur lång livslängd rätt maskin för uppgiften har. Vi har tex, några uthyrningsmaskiner som är tillverkade sent -90 som fortfarande helt utan problem klarar den tuffa livsstilen en hyrmaskin har.
  6. Tillgång på reservdelar och service. Tänk på att en maskin med lång livslängd är inte bättre än dess tillgång på reservdelar.
  7. Hur ofta används maskinen utslaget på ett år? Om maskinen använd oregelbundet brukar ett bra alternativ vara att endast hyra vid behov.

Oavsett ert behov har vi maskiner som passar just dig. Hos Tubeck finns i alla på marknaden förekommande storlekar, både till försäljning och uthyrning och vi har kunskap nog att hjälpa dig.

Har du frågor? Välkommen att ringa på 031-299630